Frans studeren in Parijs voor 17+

ADP werkt samen met een Parijs taleninstituut voor het aanbieden van Franse lessen. De student heeft de keuze tussen lessenpakketten van 20, 26 of 30 u (1 lesuur = 45') per week. Er zijn maximaal 14 deelnemers per groep.
De school bevindt zich dichtbij de Champs-Elysées en de Eiffeltoren, in het elegante 16e arrondissement. Ze ligt niet ver van de Place Victor Hugo. De boulevard Victor Hugo is één van die prachtige straten die uitkomen op de Etoile en de Arc de Triomphe. Het hart van Parijs zeg maar. In de tegenovergestelde richting ontwaart men de torens van La Défense , de Parijse zakenwijk. De Arche van La Défense (opgericht door president Mitterrand) ligt precies in het verlengde van de Arc de Triomphe.

De lessen beginnen telkens op maandagochtend, het hele jaar door. Je kiest het aantal weken dat je zelf wenst. Op feestdagen wordt geen les gegeven. Beginners starten op vaste data.

Inhoud van de lessen

De focus ligt op het mondelinge aspect (mondelinge expressie, jeux de rôles, simulaties) maar er wordt toch ook ruim de tijd genomen om de schriftelijke expressie en de grammatica te verbeteren, naast het aanbrengen van woordenschat.
Het pakket van 20 lessen wordt in principe gegeven aan groepjes van 8-12 studenten. Dat van 26 lesuren eveneens en het is samengesteld uit 20 uren algemeen Frans en 6 u ateliers (waarin mondelinge en schriftelijke communicatie geoefend worden). Het programma van 30 uren les tenslotte bestaat uit 20 uren algemeen Frans en 10 uren Frans in kleine groepjes. Die mini-groupes maken een meer gespecialiseerde aanpak mogelijk.


Niveaus

Er zijn 6 niveaus : van A1 (beginner) tot C2 (uitstekende kennis van het Frans).


Kostprijs van de lessen (onder voorbehoud van wijzigingen door de school):
voor 1 tot 4 weken les betaal je 200 € per week voor het pakket van 20u en 250 € voor het pakket van 26 u. 30 uur kost 400€ .

 

Logies
De school biedt logies aan bij gezinnen. Per gezin is er slechts 1 student per taalgebied. De gastgezinnen situeren zich op een afstand van 15 à 45' van de school (met het openbaar vervoer).
Prijzen kamer en ontbijt: ongeveer 30€ per dag. Kamer in halfpension: ongeveer 40€ per dag.

De rol van ADP
ADP interviewt de student, definieert zijn niveau, is het bindteken tussen de school en de student. Hiervoor wordt geen enkele vergoeding gevraagd, tenminste als wij ons niet hoeven te verplaatsen. Tegen kostprijs kan de student ook naar zijn gastgezin worden gebracht en daar bij de familie geïntroduceerd.